Van Jeugdroeikamp tot Boatrace

Gepubliceerd op: 30 maart, 2016

Joanneke won afgelopen zondag de Boatrace in Londen met haar Oxfordse ploeg. Haar eerste halen maakte zij in Naarden-Vesting op Laga’s Jeugdroeikamp. Eergisteren was ze bij Pauw, vandaag is ze bij ons in de JRKstudio. We interviewen haar over de Boatrace en haar tijd op Jeugdroeikamp.

Gefeliciteerd met je winst, wat een race.
J: Bedankt, in het echt was het nog heftiger dan op televisie.

Maar daar had je wel om gevraagd hé, hoe woeliger hoe het water, hoe beter was jouw motto?
J: Ja daar had ik wel om gevraagd. Ik ben niet de sterkste, dus ik moet het hebben van mijn roeitechniek. Daar kun je het meer voordeel mee halen bij slecht roeiweer.

Die roeitechniek, heb je die altijd al gehad?
J: Die ontwikkel je over de jaren. Maar sinds mijn eerste keer roeien, op jeugdroeikamp, leerde ik dat al onwijs goed. Op mijn tiende deed ik op het Naardse water eindeloos trucjes in de boot. Hierdoor krijg je balans in de boot en leer je omgaan met golven.
Na jeugdroeikamp kun je alle omstandigheden aan. Ik was niet meer bang om om te gaan, ik kon op m’n kop staan in zo’n boot het is allemaal prima. Zelfs met je hendels in het water kun je nog een haal maken.

Wat is je favoriete trucje?

Joanneke doet hier een trucje in de skifen.

J: De Palingrol. Maar jeugdroeikamp is veel meer dan trucjes en roeien hoor. Het heeft me liefde voor roeien gegeven, maar is heel veel meer dan dat. Het is vooral super leuk voor iedereen. Ook op de kant, de dingen die je doet. Iedere dag, ieder moment gebeurt er weer iets anders geks, grappigs of iets wat je thuis nooit deed.

Heb je nog een advies voor kinderen of ouders van kinderen die dit lezen die er over nadenken om deze zomer op Jeugdroeikamp te gaan?
J: Ja, ga mee op jeugdroeikamp want het is fantastisch. Dit jaar was de week van de Boatrace de leukste week van het jaar voor mij, maar vroeger was dat jeugdroeikamp. Het is het allerleukste wat je zou kunnen doen deze zomer.

 

white gradient