Veelgestelde vragen

Kinderen

• Moet je al kunnen roeien om mee te mogen?
Nee, dat is helemaal niet nodig! Wij zorgen ervoor, dat je in een mum van tijd het water op kan met je eigen bootje. Kan je al roeien? Wij gaan je leren nog harder te varen!

• In wat voor boten gaan we varen?
We hebben heel veel skiffs, eenpersoonsboten, bij ons, en ook een paar dubbeltweeen, waar je gezellig met zn tweetjes zit. Ook hebben we een vier ter beschikking, waar je zelfs met zn vijven inzit, omdat die boot zo lang is dat er iemand moet sturen!

• Gaan we de hele week alleen maar roeien?
Nee, naast het roeien gaan we nog veel meer doen. Er worden gave spelen georganiseerd en spannende activiteiten gedaan. Daarnaast is er een gala, iedereen is dan netjes aangekleed en er wordt dan extra lekker gekookt. Ook wordt er na het roeien lekker gezwommen en trucjes in de boot gedaan zoals staan in de boot en palen omwisselen.

Ouders

• Wat voor kamp is het precies?
Het is een kinderkamp in de zomervakantie. Het is een gezellig en sportief kamp. De hoofdactiviteit is roeien. Daarnaast worden er spellen gespeeld en andere activiteiten op de kant georganiseerd om er voor uw kind de leukste week van zijn of haar zomervakantie van te maken.

• Is er EHBO aanwezig bij het kamp?
Ja. Aangezien er veel kinderen aanwezig zijn in de weken, vinden wij het erg belangrijk dat er in geval van ongelukken eerste hulp aanwezig is. Daarom zorgen wij ervoor dat er in elke week tenminste twee personen aanwezig zijn die een EHBO of BHV cursus hebben gevolgd.

• Door wie wordt het georganiseerd?
Het wordt georganiseerd door een commissie van de D.S.R.V. Laga. In deze commissie zitten 6 leden van Laga die al commissie ervaring hebben. 3 van de 6 zijn al vaker mee geweest op het kamp. In de week zelf is de commissie ook aanwezig, daarnaast zijn er nog andere leden van Laga mee als leiding.

• Door wie wordt het kamp geleid?
Door 11 leden van de D.S.R.V Laga. Waarvan 6 instructeurs die overdag de kinderen leren roeien. Dit zijn wedstrijdroeiers of studenten die wedstrijd hebben geroeid, zij kunnen dus goed roeien en hebben voldoende ervaring om zowel beginners als ervaren kinderen te coachen. De 5 andere leiding zorgen dat alles op kant goed verloopt. Zij bereiden het eten en zorgen voor leuke spellen op de kant. De leiding wordt zorgvuldig samen gesteld, er zit altijd veel ervaring in en er zijn ook een paar nieuwe. Die worden in de week opgeleid zodat zij volgend jaar als ervaren leiding mee kunnen op het kamp. Vaak gaat leiding meerdere jaren achter elkaar mee, zo ontstaat er groep met goede ervaren leiding. De ervaren leiding hebben altijd een hoofdtaak, hoofdleiding of hoofd instructeur.

• Kunnen mijn kinderen ook een diploma halen?
Ja dat kan, Jeugdroeikamp heeft zijn eigen diploma’s. Tijdens de week wordt voor een bepaald niveau getraind. Aan het eind van de week komen er dan examinatoren die een examen afleggen. Zo kunnen de kinderen aan het eind van week een diploma halen als bewijs dat ze hebben leren roeien of hun roeikunsten hebben verbeterd.

• Mijn kind spreekt geen Nederlands, is dat een probleem?
In principe laten we om communicatieve redenen alleen Nederlandse kinderen met ons kamp meegaan. In overleg kunnen Engelse kinderen ook eventueel toegelaten worden. Neem hiervoor contact met ons op via jrk@laga.nl. Bij twijfelgevallen of onduidelijkheden kunt u ons ook mailen natuurlijk.

• Leuk! Hoe schrijf ik me in?
Klik op inschrijven en vul het formulier in! Vervolgens wordt u naar onze iDeal pagina geleid, waar u uw betaling kunt afronden.

• Ik wil nog meer weten!
Geen probleem, stel je vraag bij voorkeur per mail via jrk@laga.nl, of bel ons op het nummer 015 2125266.

white gradient